неделя, 24 февруари 2013 г.

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ ПРЕЗ 2013




Всички астролози са наясно какво става когато Меркурий е ретрограден или тоест видимо се движи назад. Внезапно тогава нещата се обръщат в друга посока, случват се обрати на съдбата, отивате в магазина изпускате си телефона и той се чупи, обаждате се на приятел и връзката ви прекъсва, интернет постоянно ви сече и куп други неприятности , които най-малко очаквате ви идват на главата без да имате и пръст в това.
Но нека да обясним какво всъщност е ретроградна планета. Когато една планета в орбитата си е много близко до Земята видимо нейното движение като че ли спира и тя започва да се движи назад по зодиака. Това е все едно да карате с висока скорост по магистралата и да настигнете някой автомобил и изпреварвайки го видимо виждате че той се движи назад. Всъщност той не се движи назад просто така изглежда. В астрономията и астрологията този термин за планета, която се движи назад се нарича ретроградна и когато започне отново видимо хода си по еклиптиката, тоест когато се движи видимо напред се нарича директна. Всички планети освен слънцето и луната извършват ретроградно движение спрямо земния наблюдател.
Но както всяко едно нещо си има скрит смисъл , така и ретроградните планети ни влияят осезаемо или неосъзнато в нашия живот. По принцип периода на Меркурий в ретроградност е три пъти в годината и би било добре да се съобразим с неговото движение, за да можем да използваме градивно неговата сила. Ретроградните планети влияят повече на вътрешният ни свят, като ни карат да си починем от ежедневните ангажименти, суетата и материалните цели които гоним. Един вид примерно когато искате да изпратите мейл на свой познат и нещо става с компютърът ви и мейлът не може да се изпрати, може би е знак че не бива в този момент да го изпращате. Може би трябва да изчакате, да проверите изреченията в него или може да сте пропуснали нещо важно което искате да му кажете и не сте го написали. Точно по този начин Меркурий-планетата на ума, словото, общуването, контактите ни влияе в живота като ни подканва да не бързаме толкова много със светските дела, а да насочим поглед малко към себе си, да се отърсим от проблемите и най-вече да се забавляваме.
Би било добре , ако в този период си вземем почивка или да отложим ангажиментите си и важните срещи в този момент. Възможните обрати са на 90 процента сигурни в този период.
Добре е да следим разписанияата си, да не закъсняваме и да сме по нащрек. Меркурий размътва ума ни в този момент и е много вероятно да сме разсеяни, невнимателни и избухливи, да казваме неща от които полсе можем да съжаляваме. Би било добре да преценяваме добре изказванията си в този период, понеже са възможни и напразни кавги ,които биха попречили на по нататъшните ни отношения с даден човек.
Затова по-добре е да отложим всички сериозни занимания и да се впуснем в едно вътрешно пътуване към себе си, да преоткрием потиснатите ни спомени и да ги съживим отново за да видим миналият си опит , който сме постигнали. Много често ретроградният Меркурий ни връща към спомени от миналото, срещи със стари познати и приятели, които не сме ги виждали отдавна. Случайно попадате на някоя стара снимка и всичко което е свързано с нея може да събуди чувствата и спомените които за запечатани във времето.
Меркурий в гръцката митология е Хермес- вечно младият и жизнен вестител на боговете. Той е покровител на всички хора които се занимават с информация, пътувания, контакти, общуване, консултации, астрология, лечение, магия, гадания, спекулации, търговия, занаяти и развиване на таланти. В древна Елада се отправяли специални молитви по време на пътуване или лечение към Хермес, за да може той да ги напътства и води безопасно по пътя. В астрологията Меркурий е посредника между слънцето -нашата истинска същност и света или асцендента. В зависимост в кой знак попада, той много добре описва начина по който ние ще се изразяваме, общуваме и черпим информация от нашето вътрешно Аз за да можем да я преведем на разбираем език. Той е преводача към външният и вътрешен свят. В наталната карта ретроградният Меркурий означава, че индивидът ще е по интровертен, възможно е да е по мълчалив и да изпитва трудности при общуване и изразяване.
Ретроградното движение на Меркурий най-силно ще повлияе на хора със Слънце или Асцендент в Близнаци и Дева, планетата е управител на тези знаци. Но също така на хора, които се занимават с информация, търговия, медицина, лечение, психология, преводачи.
Добре е да използваме този период за да се стопираме и да обърнем поглед на вътре, да се забавляваме и да се пуснем по течението на живота. Не бива да приемаме твърде сериозно случващите се така изглеждащи "нещастия" в този период. Аз лично няма да забравя, когато Меркурий беше ретрограден през август 2011 как ми се счупи лаптопа, връзката ми с интернет беше ужасна и на всичкото отгоре ми беше гръмнал бойлера. Всичко това беше знак , за това да се спра и да не се тревожа за случващото се и да не приемам нещата толкова на сериозно, както и правех.
И през тази година Меркурий ще се движи назад. Това са датите 23 февруари-17 март ; 26 юни- 20 юли ; 21 октомври 10 ноември. Бъдете предпазливи и обърнете поглед навътре през такъв период и преоткрийте себе си!

РЕДЖИ 2013

Източници: Ретроградния Меркурий- Пития Пий